Heftruckchauffeur Herhaling

Het werken met heftrucks is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, er komen steeds meer goederen die vervoerd en opgeslagen moeten worden. Elk jaar gebeuren er ca. 4000 ongevallen en incidenten met vorkheftrucks waarvan gemiddeld 5 met dodelijke afloop. Bij ondeskundig gebruik van een heftruck bestaat het risico van klemmen, knellen en zelfs kantelen. Alleen de basiscursus Heftruckchauffeur is niet genoeg om mogelijke risico’s het hoofd te bieden. Een aanvullende drie jaarlijkse herhaling stelt de heftruckchauffeur in staat om bij te blijven in zijn vakgebied en zijn kennis en vaardigheden te toetsen aan de eisen. In de Risico- Inventarisatie en -Evaluatie zal een heftruck als risico genoemd worden en zal er een aanbeveling gedaan worden om een (vervolg)cursus te volgen.

Doel van de cursus

Bespreken van de nieuwste ontwikkelingen en opfrissen van kennis en vaardigheden van de deelnemers, zodat veilig en doelmatig met de heftruck kan worden gewerkt. De wettelijke verplichting voor de werkgever om de werknemers voldoende voorlichting en onderricht aan te bieden sluit hierbij aan.

 

Bestemd voor

Werknemers die betrokken zijn bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten met behulp van een heftruck.

 

Inhoud

Samen met de cursisten worden nieuwe ontwikkelingen doorgenomen, begrippen nader toegelicht en ervaringen uitgewisseld. In groepjes van twee cursisten per heftruck zal een aantal praktijkoefeningen worden uitgevoerd en beoordeeld. Hierbij wordt aandacht besteed aan:

  • veiligheid;
  • efficiëntie;
  • rendement;
  • methode van laden en lossen;
  • dagelijks onderhoud.

 

Vooropleiding

Voor deze cursus is de basiscursus Heftruckchauffeur vereist.

 

Cursusduur

Deze cursus wordt in 1 dag gegeven voor maximaal 8 cursisten, theorie en praktijk worden afgewisseld.

Cursusgeld € 249,- (exclusief BTW).

Examen

Elke cursist ontvangt een cursusboek en bij voldoende resultaat een herhalingscertificaat, de cursus wordt afgesloten met een praktijk toets. Wij adviseren om elke 3 jaar een opfriscursus te volgen.

Kalender Heftruckchauffeur Herhaling

350.132
Heftruckchauffeur Herhaling
Wachtlijst
 
 
 
 
Er zijn op dit moment geen cursusdagen ingepland.