Praktijkdiploma Loonadministratie PDL

Doel van de cursus

Wil jij meer weten over salarisadministratie? Volg de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Na de PDL-opleiding kun je een goede salarisadministratie voeren en heb je actuele kennis van het arbeidsrecht. Ook weet je hoe wetswijzigingen doorwerken in de loonadministratie. NHI stoomt je met de PDL-opleiding in sneltreinvaart klaar voor het officieel erkende en veelgevraagde diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Schrijf je vandaag in voor de PDL-opleiding en start morgen al!

Bestemd voor

Na je PDL-opleiding kun je aan de slag als loonadministrateur. Als loonadministrateur beheer je de salarisadministratie van een bedrijf. Jij zorgt ervoor dat elke maand de salarissen op tijd worden betaald en dat de loonbelasting wordt overgemaakt. Je voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • Je verzamelt en controleert salarisinformatie.
  • Je zorgt dat lonen en belastingen worden betaald.
  • Je beantwoordt vragen van medewerkers.

 

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)?

De PDL-opleiding leert je hoe je salarisadministratie moet uitvoeren. Je krijgt inzicht in het arbeidsrecht en de wijze waarop dat doorwerkt op de salarisadministratie.  Ook verdiep je je in personeelsbeleid en organisatiestructuren. Je wordt tijdens de PDL-opleiding uitstekend voorbereid op de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. De opleiding PDL bestaat uit 3 modules:

  • Loonheffingen 4
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4
  • Personeel, organisatie en communicatie 4

 

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan.

Geen vooropleiding nodig

Een speciale vooropleiding is niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie®, maar enige kennis en ervaring op het gebied van de administratie is van belang voor je begint aan de PDL-opleiding. Daarbij valt te denken aan het diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) of Basiskennis Boekhouden (BKB®) of ervaring als medewerker loonadministratie.

Examens van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) leidt je op tot de erkende examens Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Loonheffingen 4, Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4 en Personeel, organisatie en communicatie 4. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Studieduur

9 maanden bij 4 studie uren per week.

Kosten

695,00 euro; cursusmateriaal 255,00 euro

Examenkosten

De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen en kosten verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Kalender Praktijkdiploma Loonadministratie

500.130
Praktijkdiploma Loonadministratie
Wachtlijst
 
 
 
 
Er zijn op dit moment geen cursusdagen ingepland.