Maatwerk

Een cursus is pas echt efficiënt als u precies leert wat u wilt leren! Met onze maatwerk cursussen spelen we in op die behoefte. Vaak bevatten cursussen onderdelen die overbodig zijn of niet van toepassing op u of uw organisatie. In overleg met u bepalen we de trainingsbehoefte en maken vervolgens een cursusplan, precies toegesneden op uw wensen. Denkt u in dit verband ook eens aan NHI als u de overstap maakt naar nieuwe versies van uw software.

Open inschrijving, maatwerk of incompany?

Geen enkele organisatie is gelijk. Dat geldt ook voor afdelingen en zelfs de invulling van de bepaalde functies. Daarmee lijkt het logisch dat opleidingsbehoeften van afdelingen of organisaties, zelfs als het gaat om hetzelfde onderwerp, ook verschillen.

Juist om deze reden is een incompany- of maatwerktraining een goed alternatief. Organisaties zien graag een optimaal rendement van hun investering in scholing van haar medewerkers. Een incompany- of maatwerktraining geeft dit optimale rendement!

De inhoud en de planning van een opleidingstraject kunnen we immers volledig laten aansluiten op de behoefte van uw medewerkers, collega’s of organisatie!

De 10 voordelen

  1. Snel resultaat: De behoefte van de organisatie houdt uiteraard geen rekening met de planning van de opleider. In de praktijk betekent dit dat medewerkers misschien wel enkele maanden moeten wachten voordat een passende training begint. De ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers stok, terwijl er juist behoefte is aan vooruitgang.
  1. Lagere kosten: De kosten per medewerker zijn lager dan bij individuele inschrijvingen.  Dat betekent dat u of meer opleidingsdagen kunt laten verzorgen of meer medewerkers kunt laten deelnemen dan bij reguliere inschrijvingen.
  1. Tijdsbesparing: De reistijd blijft beperkt tot het reguliere woon-werkverkeer. Geen extra reistijd en –kosten naar een externe leslocatie.
  1. Op maat gemaakt: Wij nemen al uw eisen en wensen mee in het opleidingsprogramma. De docent houdt dus rekening met uw specifieke werkwijzen of interne richtlijnen. De training sluit dus altijd aan bij uw organisatie.
  1. Flexibiliteit: Organisaties zijn voortdurend in beweging. Dat kan invloed hebben op de opleidingsbehoefte. Bij in-companytrainingen is het mogelijk om ‘onderweg’ bij te sturen. Zowel qua planning als inhoud.
  1. Grote betrokkenheid: Met een in-companytraining laat de organisatie zien dat zij bereid is te investeren in haar medewerkers. Daarnaast verdwijnen drempels om actief aan de training deel te nemen. Omdat de training is afgestemd op de eigen organisatie is elke deelnemer ook specialist. De deelnemers voelen zich meer betrokken voelen bij de lessen omdat de voorbeelden uit de eigen organisatie komen.
  1. Een goede start bij veranderingen: een in-companytraining brengt een heel team op hetzelfde kennis- en vaardigheden niveau. Ideaal aan de vooravond van een organisatieverandering of implementatie van nieuwe werkmethoden.
  1. Werken aan het team: Een in-companytraining stimuleert ook het teamgevoel. Iedereen werkt tegelijk aan verbetering van zijn of haar competenties en dus de kwaliteit van het team. Daarnaast kunnen wij met didactische interventies ook gericht werken aan teambuilding.
  1. Minder weerstanden: Bij een in-companytraining verdwijnt het gevoel van verplichting. De deelnemers zien een dergelijke training meer als onderdeel van het werk; weerstanden verdwijnen.
  1. Administratief gemak: Een in-companytraining betekent slechts éénmaal een factuur voor de gehele groep i.p.v. meerdere facturen per losse inschrijving. Daarnaast kunnen wij de administratieve afhandeling rond het verzorgen van de training voor u verzorgen.

Kortom, in-companytrainingen: het efficiënte alternatief!